Joga obraza je vadba, ki je pri nas vse bolj priljubljena, in primerna tako za ženske, kot za moške. Njeni učinki so izjemni in zelo hitri. Verjetno je za tiste, ki je še ne poznate, malo nenavadno, da se dela samo z obrazom, vendar je obraz in glava tisti del telesa, kateremu posvečamo veliko premalo pozornosti.

Na obrazu imamo 57 mišic, katere pri vadbi krepimo, jih dvigujemo in polnimo. Ko treniramo obrazne mišice, na naraven način brišemo gubice na obrazu, dvigujemo upadlo zgornjo veko, brišemo podočnjake, podbradek ter dvignemo ustne kotičke. Koža postane bolj napeta, sijoča in mladostna, poveča se nastajanje kolagena in elastana.

Ni pa to edina korist Joge obraza. V glavi se nahaja glavni center žlez, ki se med vadbo aktivira. Te žleze proizvajajo hormone za regeneracijo in pomlajevanje ter nadzirajo in se povezujejo z ostalimi centri žlez. To vpliva na delovanje notranjih organov, kar izboljša naše počutje in zdravje celotnega organizma. Obraz nam zasije, telo oživi in se pomladi ter dobimo več energije.

Z vadbo aktiviramo in regeneriramo tudi možgane. Izjemno se izboljša koncentracija in spomin, kar pripomore k lažjemu učenju in večji zbranosti, ter boljšim rezultatom na izpitih. Tudi vozniški izpit je ena izmed stvari, ki jo lahko lažje opravimo, če obvladujemo stres, smo fokusirani in notranje mirni. Bolj smo produktivni, saj v krajšem času naredimo več oziroma zdržimo dalj časa za knjigami.

Z Jogo obraza hitreje okrevamo po poškodbah, lažje obvladujemo vsakodnevni stres, težave in se notranje umirimo. Četudi nimamo časa, lahko Jogo obraza delamo kjerkoli (tudi v službiJ) saj ne potrebujemo nobenih pripomočkov. Dovolj je že 10 minut na dan, da so rezultati vidni in jih ohranjamo.